Régóta voltak barátok öten. Mindannyian másra emlékeztek, miért lettek elválaszthatatlanok, csupán egy alig tízperces momentum szerepelt mindannyiuknál okként az emlékeikben. Amikor a középiskolát együtt kezdték, az egyiküknél rendezett pizsamaparti során, előkerült a szülők által nem elég gondosan rejtegetett, felnőtt tartalommal bíró kazetta. A lányok sikítva, nevetve, egymás szemét eltakarva nézték végig a rövid első részt. Ezen az estén megszületett közöttük a szent szövetség, hogy soha fiúval nem kezdenek. Onnantól nem kellett gardedám melléjük, mert egymást vigyázták.

Ahogy azonban a hónapok teltek, lazult a fegyelem. Először Eszter lett gyanús, mert súgott az egyik fiúnak földrajz órán, és fülig pirult, amikor az köszönetképpen rámosolygott. A többiek nekiestek, hogy mégis mit képzel, ám sikerült kimentenie magát azzal, hogy érettségiig ápolnia kell a jóviszonyt a többiekkel, különösen egy olyan okos fiúval, aki csak egy rövidzárlat erejéig blokkolt le a vaktérkép előtt. Aztán Lara táncolt összebújva egy fiúval az első olyan házibulin, ahonnan nem kellett éjfél előtt hazaérniük. A többiek egy hétig nem szóltak hozzá, de Lara azzal védekezett, hogy csak leckéztette a túl rámenős fiút azzal, hogy odaadó volt a tánc alatt, és hagyta a mellét markolászni, mégsem engedte magát megcsókolni. A nagy egység többször megingott, előbb-utóbb mindenkit megcsaptak a hormonok, ha más nem egy szerelmeslevél erejéig, végül mégis kitartottak az elveikben, mert egyikük sem látott otthon boldog házasságot.

Már végzősök voltak, mire a szülők faggatni kezdték őket. Egyik a másik után kérdezett rá, hogy mi újság a fiúkkal? Olyan módszeresen jöttek elő a témával, mintha összebeszéltek volna. Mégse tudtak meg semmit, mert nem volt mit megtudni. Nem volt sem szalagavató bálon lopott csók, sem osztálykiránduláson bódult állapotban történő összebújás, hiszen a lányok döntöttek: örökre barátok maradnak, és nem pasiznak, mert azzal csak a bonyodalom van.

Az iskola befejezése után az első nyár azonban lassú változást hozott. Anna a szüleivel ment nyaralni, és a háromcsillagos wellnessben megismerkedett az éppen megfelelően izmos, és talán túlontúl sármos Ádámmal. Még aznap összemelegedtek a szaunában, és randevút beszéltek meg a hotel által szervezett salsa-est utánra. Ügyetlen, de feltétlenül lelkesítő közös éjszakában volt részük a nádassal takart parton, amit a fiú fedezett fel maguknak. Hiába szúrta meg Anna fenekét a levágott nád éles szára, és csípték agyon a szúnyogok a fiú lábszárát, az első alkalmat onnantól minden éjszaka további légyott követte. A kezdeti botladozásokat a lányokkal korábban szörnyülködve, félszemmel meglesett pornóvideók ötleteinek a módszeres végigpróbálása követte. A vakáció végére Anna ötcsillagosat élvezett, olyan hangosan, hogy a kacsák felröppentek a rejtekhelyükről. Különösen a lebukás veszélye izgatta, hiszen hozzá volt szokva, hogy barátnői árgus szemmel figyelik minden lépését, most is az ő rosszalló tekintetüket képzelte maga elé, miközben a csillagos eget látta a fiú hosszú fürtjein keresztül. Szülei úgy tettek, mintha semmit nem vennének észre az éjszakai kiruccanásokból. Anyja örült, hogy lánya egészséges, és egy csomag óvszert készített a gondosan feltupírozott szállodai kispárnájára. Anna azt hitte a cég ajándéka várja minden nap a reggeli után, és boldogan elhasználta másnapra a hármas kiszerelésű kis csomag összes darabját.   

A nyaralás után nem találkozott többé a fiúval, de a szeme menthetetlenül felnyílt, és bár nem számolt be a barátnőinek a kalandról, az egyetemi évei alatt már módszeresen kereste a lehetőségeket. Hol egy házibuli során a mosdóba zárkózva, hol liftben két emelet között, hol a focipálya öltözői mögött adódott az újabb alkalom. Márpedig Anna kereste ezeket az alkalmakat. Elköteleződni azonban nem mert, hisz nem akart hűtlenné válni a barátnőihez, és esküjéhez. Ugyan az élet szétsodorta őket, és már csak a születésnapok erejéig jöttek össze, mégis szigorúan soha nem esett szó közöttük fiúkról.

A nagy merítés eredményeképpen, az egyre kifinomultabb technikát használó Anna körül komoly udvartartás alakult. A nagy nyüzsgés pedig kezdett terhessé válni számára, egyre nehezebben tudta megoldani a bujkálást, mert úgy érezte, hogy lapítania kell. Amikor a szülinapja közeledett, és találkozóra sietett a csajokkal, eldöntötte, hogy tiszta vizet önt a pohárba, és kitálal. Talán elnézőek lesznek vele, ha már ő az ünnepelt. Eltervezni azonban könnyebb volt otthon a négy fal között, mint az oly sokszor maga elé képzelt nyolc szempár előtt, ezért hirtelen az szaladt ki a száján, hogy halálos beteg, és már nem sok ideje van hátra. Annyira megrémült a hazugságától, hogy elsírta magát, és egyre csak sorolta, mi minden fog ezáltal kimaradni az életéből. Csak mondta-mondta, ami épp eszébe jutott: ejtőernyős ugrást, teli torokból kiabálást az Alagút közepén, fényes nappal meztelenül fürdést a Balatonban, és mintegy mellékesen az orgazmust is. Annyi mindent hadovált össze, hogy maga is elcsodálkozott, hisz mindig félt a magasban, utálta a benzingőzt, és undorodott a halaktól. Egyedül az orgazmust imádta, olyannyira, hogy már hajszolta.

A nagy közös zokogás és drámai összeborulás után a többiek egyszer csak összenéztek, és úgy döntöttek, segítenek rajta, hiszen a jóbarátok erre valók. Kerítenek egy fiút, akivel Anna fürdőruha nélkül fürödhet, de csak sorjában haladnak: előbb az ejtőernyős ugrás jön.

Megjelent a Spanyolnátha 2022/1. számában: http://www.spanyolnatha.hu/uj-lapszam/jelenlet-szepiroi-kor/jobaratok/5522/

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *